Quantcast
Channel: Birgit – Boligsiden – Bolignyheder
Viewing all 182 articles
Browse latest View live

Boligmarkedet under forandring

$
0
0

I de kommende tiår vil det danske boligmarked forandre sig markant som følge af ændringerne i befolkningen. Allerede nu er disse forandringer tydelige, og de er begyndt at påvirke boligmarkederne.  Denne effekt vil blive stedse mere udtalt i de kommende år, og som boligejer/boligkøber bør man være forberedt herpå.

Forandringerne består i, at den samlede boligefterspørgsel vokser, og i at den vil rette sig mod de største bycentre, det vil sige især landsdel Københavns by og Århus. Den voksende boligefterspørgsel skyldes, at vi bliver flere danskere, og at vi samtidig får et fald i den gennemsnitlige husstandsstørrelse. Folketallet vil stige fra 5.6 millioner til 6 millioner frem til 2040. Det skyldes, at vi vil have et fødselsoverskud, om end aftagende over tiden, og at vi må påregne en fortsat positiv nettoindvandring. I alle landsdele vil andelen af singlehusstande vokse. I Københavns by vil singlehusstandene i 2040 udgøre 67% af alle husstande.  Børnefamilierne, som politikerne ofte ønsker til byen, vil kun udgøre 15%. København vil være den landsdel, der har den højeste andel af singler, og samtidig den relativt yngste befolkning.

Disse forudsigelser kommer fra en nyudviklet model til fremskrivning af de danske husholdninger, udviklet af den uafhængige forskningsinstitution DREAM for Boligøkonomisk Videncenter over de sidste  tre år. Modellen kan studeres på hjemmesiden for DREAM, se www.dreammodel.dk eller for BVC, se www.bvc.dk, hvor den frit kan downloades.  Modellen er et unikt matematisk og IT-mæssigt vidunder, en såkaldt mikrosimuleringsmodel, men matematikken vil næppe få de boligsøgende til at klappe i hænderne. Det vil resultaterne måske til gengæld, fordi modellen kan give et vink om fremtiden med en hidtil uhørt detaljering.

Modellen fremskriver også, hvordan fremtidens boligvalg bliver, givet husholdningernes karakteristika i form af husholdningernes størrelse, personernes alder, deres uddannelse samt deres erhvervstilknytning. Dette fingerpeg viser, at den foretrukne boligform i hovedstaden vil blive etageboligen, og at det vil blive privat udlejning og almene boliger. I den udstrækning, at sådanne boliger ikke er til rådighed i det fornødne omfang, må man forvente, at efterspørgslen vil rette sig mod de boliger, der minder mest herom. Det vil være ejerlejligheder i dels Københavns by, dels i omegnen. Man må forvente, at priserne på disse lejligheder alt andet lige vil stige i de perioder, hvis nybyggeriet af lejligheder ikke kan følge med.

Og byggesektoren får travlt. Lige nu er byggeriet underdrejet som følge af den økonomiske krise, men på længere sigt er der behov for 150.000 flere boliger i København og omegn, for at følge med efterspørgslen. Det svarer populært sagt til, at der skal nybygges lige så mange boliger i København frem til 2040, som der i dag ligger i Århus.

Allerede i dag kan man se, at prisen på ejerlejligheder i en bydel som Vesterbro på København stiger. Priserne har været for opadgående siden primo 2009. Det er et varsel om, hvad der kommer til at ske i fremtiden. Økonomiske kriser vil komme og gå, men forskydningerne i befolkningen vil ske uanfægtet heraf,  og i sidste ende vil disse forskydninger få en så stor vægt, at de kan overtrumfe økonomiske kriser.

 


Vi sluger flere og flere kvadratmeter i boligen

$
0
0

Danskerne kræver mere og mere plads i deres boliger. Således er det gennemsnitlige danske parcelhus vokset med cirka 4 kvadratmeter over de seneste tredive år til nu i omegnen af 145 kvadratmeter. Det lyder måske ikke af særlig meget, men i samme omfang skal man også huske på, at der har været en tendens til, at der bor færre og færre personer i boligerne i takt med stigende opbrud i de traditionelle familiemønstre. Det gennemsnitlige antal personer i et parcelhus lå tilbage i 1981 på 2,9 personer – i dag er denne andel på 2,6 personer. Korrigerer vi for det lavere antal personer i boligerne, så forbruger den typiske parcelhusejer i dag 55 kvadratmeter pr. person mod 45 kvadratmeter for 30 år siden. Det svarer til en stigning i kvadratmeterforbruget på hele 23,5 %.

Det stigende forbrug af kvadratmeter pr. person skal ses i lyset af førnævnte tendens til færre personer i husstanden, men samtidig er der et element af, at vi i takt med at vi er blevet rigere over tid også efterspørger mere plads, og dermed flere kvadratmeter i boligerne. Vi ser også, at boligforbrugets andel af det samlede private forbrug har været stigende siden slutningen af 1960´erne. Det afspejler, at huspriserne generelt er steget mere end inflationen – og dermed naturligt fylder mere i budgettet for samme boligefterspørgsel – og at danskernes boligforbrug også har været stigende over tid – både i forhold til kvalitet og størrelse.

Der er betydelige forskelle i størrelsen af det gennemsnitlige parcelhus rundt omkring i landet. Mindst er det gennemsnitlige parcelhus i københavnsområdet, og i København By er parcelhuset gennemsnitligt på cirka 130 kvadratmeter. De største parcelhuse finder vi i de jyske områder og helt i top placerer Vestjylland sig med en gennemsnitlig kvadratmeterstørrelse på tæt ved 150 kvadratmeter. Den gennemsnitlige husstandsstørrelse er imidlertid også størst i københavnsområdet, og dermed er det reelle forbrug af kvadratmeter endnu mindre her end tallene umiddelbart indikerer. I det københavnske er der 46,1 kvadratmeter pr. person i parcelhuset mod 58 kvadratmeter i Nordjylland og hele 61 kvadratmeter på Bornholm. Det svarer til, at pladsen pr. person i parcelhuset er næsten 25 % mindre i København end på Bornholm.

En oplagt forklaring på de geografiske forskelle er prisen for at købe en ekstra kvadratmeter. I København er grundpriserne høje som en konsekvens af relativt større knaphed på byggegrunde, og det er med til at dæmpe efterspørgslen efter flere kvadratmeter. I områder med mindre knaphed på jord er grunden billigere, og samtidig er selve byggeprisen eksempelvis også billigere i Jylland end i hovedstadsområdet. I hvert fald ser vi en særdeles stærk sammenhæng mellem husprisniveauet og forbruget af kvadratmeter hus pr. person – desto dyrere huspriser desto mindre forbrug af kvadratmeter.

Gennem de seneste 30 år har der også været en tendens til, at færre og færre unge mennesker ejer parcelhus. I dag er det ”kun” cirka hver femte person i alderen mellem 18-39 år, der bor i parcelhus mod næsten hver tredje tilbage i starten af 1980´erne. En del af faldet kan forklares af, at denne aldersgruppe også udgør en mindre demografisk andel – men det er kun lidt under halvdelen af faldet i beboerandelen, der kan forklares ud fra den demografiske udvikling. Andre vigtige forklaringer på den faldende repræsentation af aldersgruppen 18-39 år i parcelhusene er ændringerne i familiemønstrene. Vi bliver gift og får børn senere i livet end tidligere, og det udskyder alt andet lige behovet for at skifte lejligheden ud med hus og have. Vi ser også en tendens til, at danskerne bliver boende i parcelhuset længere op i årene end tidligere. Således er andelen af befolkningen fra 60 år og opefter i parcelhus steget mere end demografien ellers skulle tilsige. Det skal ses i lyset af, at vi både lever længere og med et bedre helbred end tidligere. Det betyder alt andet lige, at man nemmere kan ”overkomme” at bo i et parcelhus med de praktiske opgaver, der følger.

Masser af rekorder på boligmarkedet i 2012

$
0
0

Amager, Havn, Hav, Vand, Kanal, København, Udsigt, Panorama, Lejligheder, Byen (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)2012 blev året, hvor der igen kom gang i bolighandlerne, men ikke nok til rekordbøgerne. Derimod betød det øgede salg blandt andet, at udbuddet af boliger faldt.

”I 2011 så vi, at boligudbuddet bare fortsatte i vejret, og vi fik alle tiders rekord i udbuddet. I år er historien modsat, idet udbuddet er faldet – og for visse boligtyper ganske markant. Især hæfter vi os ved, at udbuddet af ejerlejligheder nåede et rekord lavt niveau i december – ikke bare for 2012, men også historisk set,” siger Birgit Dartz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk, og fortsætter:

”Og alligevel toppede udbuddet af fritidshuse i juli måned og satte årsrekord – også det var en historisk rekord.”

Boligmarkedets rekorder i 2012

Januar

Februar

  • 82,71 % af alle boliger solgt med nedslag, hvilket er årets højeste

Marts

  • Salgstiden for de 25 % af andelsboligerne, som er solgt hurtigst, er 13 dage. Det er årets hurtigste omsætning

April

Maj

  • Antallet af billige boliger på Strandvejen (under 4 mio. kr.) topper med 18 stk.
  • Salgstiden for fritidshuse topper med 311 dage. Se mere her.

Juni

  • Der er udbudt flere andelsboliger i forhold til ejerlejligheder i København – Udbudsstatistik
  • Liggetiden på udbudte ejerlejligheder i bund med i gennemsnit 245 dage.
  • Liggetiden på udbudte fritidsboliger i bund med i gennemsnit 435 dage
  • Salgsprisen for fritidsboliger når årets højeste niveau – Se salgsprisen her.

Juli

August

  • Nedslaget på fritidsboliger falder til 8,15 % – årets laveste. Se mere her

September

  • Salgstiden for ejerlejligheder sætter bundrekord med 150 dage
  • Salgstiden for fritidshuse er årets laveste med 268 dage
  • Danmarks dyreste lejlighed sættes til salg – udbudspris: 23 mio. kr. Se lejligheden her.

Oktober

November

December

  • Bundrekord med under 7. 000 udbudte ejerlejligheder – Læs nyheden her.
  • Gennemsnits liggetiden for udbudte ejerlejligheder topper med 262 dage.
  • Liggetiden for udbudte fritidsboliger topper med 475 dage i gennemsnit.

Kontaktperson:

Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284.

Læs også mere på boligsiden.dk

Hver anden andelsbolig sælges på mindre end 2 måneder

$
0
0

Nat, Aften, Lejligheder, Byen, København, Efterår, Vinter (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)Der er kommet mere fart på salget af de populære andelsboliger. 50 pct. af alle handler med andelsboliger bliver gennemført på under 71 dage.

”I august måned nåede vi ned på en gennemsnitlig salgstid på 51 dage for 50 pct. af alle handler med andelsboliger”, fortæller kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk Birgit Daetz.

Ser man kun på København og Frederiksberg kommuner, er salgstiden for hver anden andelsbolig endnu lavere – nemlig 63 dage.

Salgstid i København: 28 dage

”Hvis man får sat den rigtige pris på sin andelsbolig fra start, er der optimale muligheder for i en fart at finde en køber. Hvor fjerde andelsbolig står endda kun til salg i en måned eller mindre”, siger Birgit Daetz.

Ser man udelukkende på de 25 pct. handler, der gennemføres hurtigst, er salgstiden helt nede på 34 dage på landsplan, mens det i København tager sølle 28 dage for hvert fjerde andelsboligsalg.

Mange unge foretrækker andelsboligen

”Der er mange – især de helt unge og førstegangskøberne – der har valgt en ejerlejlighed fra og i stedet har vendt blikket mod andelsboligen. Mange kommer med en børneopsparing i ryggen og kan så relativt nemt få lov at låne det resterende beløb i banken. Og den månedlige ydelse kan ofte klares på en SU, måske suppleret med arbejde i fritiden”, forklarer Birgit Daetz.

Fællesskabet tæller

”Derudover er der mange, som er tiltrukket af andelsboligtanken og ikke kunne drømme om at vælge en ejerlejlighed; for dem er det fællesskabet i foreningen, der tæller”, slutter Birgit Daetz.

Figuren viser den gennemsnitlige salgstid pr. fraktil. Hver graf repræsenterer 25 pct. af det samlede antal handler. Den nederste graf illustrerer, at 25 pct. af handlerne med andelsboliger i gennemsnit tager 18 dage. Den røde graf viser, at 50 pct. af alle handler er gennemført på i snit 51 dage osv. 

Kilde: Boligsiden.dk

Her er den dyreste ejerlejlighed i din landsdel – og så mange billige kan du få for samme pris

$
0
0

For 23 mio. kr. får man den dyreste ejerlejlighed, der nogensinde er udbudt til salg herhjemme. Så bliver man ejer af en penthouse-lejlighed med umådelig luksus og på toppen af Københavns tage. Men man kan også gå i den modsatte retning og bruge pengene på lejligheder til alle vennerne.

Man kan nemlig få 77 af de billigste ejerlejligheder, der står til salg hos landets ejendomsmæglere, for de samme penge som luksus-lejligheden på Amagertorv i hjertet af København koster.

Ser man kun på de udbudte ejerlejligheder i landsdelen København By, kan man købe de 36 billigst udbudte ejerlejligheder for de 23 mio. kr. Og så er der endda knap 50.000 kroner til overs – måske til en ferie udner sydens sol i denne mørke tid …

I de øvrige 10 landsdele ser regnestykket anderledes ud – men der finder man nu heller ikke ejerlejligheder til så voldsomme priser. Se herunder hvad den dyreste ejerlejlighed koster i din landsdel, og hvor mange billige du får for samme pris.

LandsdelPris for dyrest udbudteLink til annonceAntal billige for samme pris
Vestjylland6.975.000 kr.http://www.boligsiden.dk/salg/393004773/19
Østjylland9.995.000 kr.http://www.boligsiden.dk/salg/462008478/28
Nordjylland9.000.000 kr.http://www.boligsiden.dk/salg/978545695/29
Københavns Omegn18.000.000 kr.http://www.boligsiden.dk/salg/986687587/36
København By23.000.000 kr.http://www.boligsiden.dk/salg/240401176/36
Nordsjælland14.500.000 kr.http://www.boligsiden.dk/salg/575595869/27
Østsjælland4.025.000 kr.http://www.boligsiden.dk/salg/277393275/7
Vest- og Sydsjælland4.500.000 kr.http://www.boligsiden.dk/salg/794287157/14
Fyn5.995.000 kr.http://www.boligsiden.dk/salg/298258782/14
Sydjylland13.595.000 kr.http://www.boligsiden.dk/salg/103946796/33
Bornholm2.998.000 kr.http://www.boligsiden.dk/salg/445073939/6
Hele landet23.000.000 kr.http://www.boligsiden.dk/salg/240401176/77

 

Hver anden køber hus fra 50-, 60- og 70erne

$
0
0

Det klassiske parcelhus (boligsiden.dk)Parcelhusets popularitet er intakt. Byggeriet af de praktiske boliger toppede i 60erne og 70erne, hvor byggesektoren sprøjtede flere end 550.000 ud til danske familier. Det er mere end 40 pct. af alle de enfamiliehuse, der i dag er i Danmark. Landet vrimler med andre ord med parcelhuse, og som nævnt er de stadig populære.

Tal fra boligsiden.dk viser, at de – sammen med enfamiliehusene, der blev opført i 50erne – udgør halvdelen af alle villaer og rækkehuse, der sælges hos ejendomsmæglerne.

”Det er især husene fra 60erne og 70erne, der er rift om hos mæglerne – de udgør 40 pct. af alle handler med enfamiliehuse herhjemme. Tager man husene fra 50erne med, udgør de tre årtier 50 pct. af alle hushandler”, fastslår Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Udbuddet lavere end antallet af handler

Men der er kamp blandt køberne om at få fat i husene, som efterhånden har et par generationer på bagen. Det er nemlig kun 4 ud af 10 huse, der er i udbud hos ejendomsmæglerne, som er opført i de 30 år, perioden dækker.

Når køberne er så begejstrede for parcelhusene fra dengang, den stod på beatmusik og ungdomsoprør, hænger det sammen med, at de relativt set er ganske billige sammenlignet med huse, der er opført i andre årtier. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris ligger lige over 10.000 kroner for husene fra 60- og 70erne, og billigere end det er kun de ældste huse – fra starten af sidste århundrede og tidligere – der sælges hos mæglerne”, forklarer Birgit Daetz.

Energirenovér for små penge

”Samtidig stiger priserne på husene i de senere årtier og topper med priser, der er omkring 50 pct. højere for de nyeste parcelhuse. Og der er mange, der øjner de fine økonomiske muligheder, der er i selv at energirenovere det ældre parcelhus. I mange tilfælde kan man bygge huset om til energiklasse A for relativt beskedne summer – og altså få et yderst energivenligt hus for en pris, der er lavere end det nybyggede hus”, slutter Birgit Daetz.

Her skal du bo, hvis huset skal sælges i en fart

$
0
0

75 % af boligkoeberne kigger efter bolig til under 2½ mio. kr. (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)Duemosepark i Farum er den vej i landet, hvor hussælgerne hurtigst fik solgt deres villa i året, der næsten er gået. I løbet af 2012 er der solgt otte villaer med en gennemsnitlig salgstid på kun 32 dage. Lige derefter følger Porsager i Albertslund. Her er der i løbet af året solgt seks villaer med en salgstid på i gennemsnit 36 dage.

Ser man på alle de 10 hurtigst sælgende veje, er den gennemsnitlige salgstid ingen steder over 65 dage. Og det er ikke kun de sjællandske hussælgere, der forstår at lande et hurtigt salg; Møgelkærsvinget i Juelsminde i Østjylland indtager 3. pladsen på listen med en salgstid på kun 46 dage, og Agertoften i Skive sælger på 58 dage.

I oversigten herunder kan du se alle de 10 hurtigst sælgende villaveje.

Traditionelle huse sælger bedst og hurtigst

”Alt tyder på, at det er de helt almindelige villaer på de helt almindelige villaveje, som hurtigt skifter ejer. Det passer godt med det mønster, vi ser i disse år; at huskøberne går efter de traditionelle parcelhuse, mens de store huse og luksushusene er i knap så høj kurs som for 5-6 år siden”, forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

NrVejnavnPostnummerBySalgstidAntal solgtSalgsprisKvmpris
1Duemosepark 20-1 Bolig3520Farum328kr. 2.620.000,00kr. 15.878,79
2Porsager2620Albertslund366kr. 2.204.166,67kr. 16.312,23
3Møgelkærsvinget7130Juelsminde466kr. 366.666,67kr. 3.861,11
4Stavnsbjerg Alle2730Herlev506kr. 2.463.375,00kr. 24.404,72
5Hyben Alle2770Kastrup565kr. 3.039.600,00kr. 23.502,60
6Agertoften7800Skive585kr. 954.000,00kr. 8.900,93
7Oxford Have2300København S608kr. 2.727.375,00kr. 26.767,04
8Bakkevej2830Virum615kr. 3.890.000,00kr. 29.483,06
9Gøgevang2970Hørsholm615kr. 4.342.000,00kr. 32.135,88
10Petersborgvej3400Hillerød655kr. 2.470.000,00kr. 23.144,08

Kilde: Boligsiden.dk 

Salgsdata stammer fra mæglernes indberetninger til Boligsiden, og er baseret på veje med minimum 5 handler.

Kvadratmeterprisen er beregnet ud fra boligarealet.

Sandt eller falsk: Fem myter om boligmarkedet

$
0
0

Natur, Sol, Mark, Eng, Blomster, Himmel (Foto: David Buchmann – Boligsiden.dk)Julen er for de fleste viet til hyggeligt samvær i familiens skød, men i nogle hjem er stemningen ikke lige hyggelig; her kan samværet med familien føles som en sur pligt. Og når relationerne bliver for tætte, koger gemytterne over, og skænderierne bryder ud i lys lue. Så er skilsmisse eneste udvej. Og så sættes huset til salg. Men er det virkelig rigtigt, at der sættes ekstra mange boliger til salg i dagene og ugerne efter Jul.

Myte 1: Der sættes flest boliger til salg lige efter Jul

”Det er der slet intet belæg for at sige. December er den måned, hvor der sættes suverænt færrest boliger til salg. Derefter følger januar og februar, så hvis der er nogle, der benytter Julen som en anledning til at afslutte deres forhold, kan det i hvert fald ikke aflæses i, at der sættes flere boliger til salg”, forklarer Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Nå, der røg den myte altså. Men der er noget med de højtider, og Påsken er vist tiden, hvor der sælges flest boliger?

Myte 2: Der sælges flest boliger i Påsken

”Den holder desværre heller ikke. Marts, april og maj er de måneder, hvor der sættes flest nye boliger til salg. Men salget boomer først i maj og juni, så nok kigger vi på bolig i Påsken, men vi slår først til på handlen i begyndelsen af sommeren”, siger Birgit Daetz.

Okay, men det er da ikke en myte, at sommerhusene er billigst om vinteren?

Myte 3: Det er billigst at købe sommerhus om vinteren

”Sommerhusene er billigst i de mørke måneder. Her ligger markedet nemlig bomstille, og det påvirker priserne. Vi har lavet en undersøgelse af udviklingen i salgspriserne tilbage fra 1992, og der kan være helt op til 2-3.000 kroner at spare pr. kvadratmeter mellem den dyreste og billigste måned i et kalenderår. Og i de sidste 13 år har månederne omkring årsskiftet været klart billigst at handle i, så det er ikke en myte”, fastslår Birgit Daetz.

Myte 4: Der sælges flest ejerlejligheder omkring studiestart

Delvis falsk! Handelsaktiviteten på markedet for ejerlejligheder er størst i juni måned. Det er også her, at salgspriserne topper. Faktisk falder antallet af handler med ejerlejligheder fra august til september, hvorefter det stiger lidt i oktober og derefter dykker kraftigt hen imod nytår.

”Salget stiger lidt i oktober – måneden efter de fleste starter på studiet – men det er også det eneste tegn på et mønster. Så den myte er delvis falsk – eller delvis sand, om man vil”, siger Birgit Daetz.

Myte 5: Boligmarkedet er frosset til

I løbet af 2012 har vi hørt, at priserne på ejerlejligheder er steget flere steder, og at ejendomsmæglerne sælger flere lejligheder. Alligevel ser det ikke ud til, at det samlede boligsalg er steget i løbet af året. Fra 1994 og knap10 år frem lå antallet af månedlige bolighandler stabilt tæt på 8.000. Det toppede så i 2005 med flere end 10.000 og er siden faldet.

”Siden krisen har salget været meget lavt. Og bortset fra 2010, hvor det steg lidt, har vi ligget nede omkring et gennemsnit på 4.500 månedlige handler – også i 2012. Så det er desværre ikke en myte, at boligmarkedet har det skidt”, fortæller Birgit Daetz.

 


10 ejerlejligheder er parat til at dele en efterløn

$
0
0

Odense, Sø, Å, Dam, Natur, Lejligheder (Foto: Lissi Isaksen - Boligsiden.dk)Hvis de slår sig sammen, kan de trygt kontakte fagforeningen og melde sig klar til den første efterløns-udbetaling. Samlet har 10 ejerlejligheder nemlig ventet på en køber i lidt over 60 år. Og efter de oprindelige regler, er de modne til tidlig pensionering.

Imidlertid er det ikke alle 10 sælgere, der er enige i den betragtning. Flere af de 10 ejerlejligheder, der har stået længst til salg hos ejendomsmægleren, koster nemlig det samme som den dag for 5-6 år siden, da de først blev udbudt til salg.

Det fremgår, hvis man laver en hurtig søgning på boligsiden.dk.

”De 10 lejligheder har været i udbud mellem 2.100 og 2.400 dage. Og for eksempel den ene af de to boliger, der har været længst udbudt, står til samme pris som for mere end 6 år siden”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Det samme gælder for 3 andre af de 10 boliger. Men ellers er priserne dumpet med mellem 5 pct. og 37 pct.

Superbillig luksus i Kalundborg

Mest nedsat er en 216 kvm stor ejerlejlighed i centrum af Kalundborg. Den koster i dag under 1,5 mio. kr. – 37 pct. mindre end ved udbudsstart. Her får man herskabelig klasse med udsigt over den smukkeste have, 3 stuer en suite og kæmpe spisekøkken – og så lige midt i Kalundborg.

”Det er en lejlighed, der ville koste minimum tre gange så meget i de store byer. Lejligheden i Kalundborg er da også den næst billigste, når man ser på tilsvarende boliger i størrelsesordenen 210 til 220 kvadratmeter. Man får med andre ord meget bolig for meget få penge”, siger Birgit Daetz.

De 9 andre ejerlejligheder er mellem 49 kvm og 148 kvm store og koster fra lige godt ½ mio. kr. til knap 1,3 mio. kr.

Her er de 10 ejerlejligheder, der har været udbudt længst tid på boligsiden.dk

VejnavnHusnrEtageSidePostnrLiggetidUdbudsprisLink
Tranevej 108, Hus 16099902400kr. 1.295.000,00www.boligsiden.dk/salg/543770383
Tranevej 108, Hus 21099902400kr. 800.000,00www.boligsiden.dk/salg/236230568
Thorkildsvej1A0TV99902333kr. 1.995.000,00www.boligsiden.dk/salg/516704973
Vinkelhagevej8011176202290kr. 550.000,00www.boligsiden.dk/salg/478610140
Granly Alle5F0TH67102189kr. 750.000,00www.boligsiden.dk/salg/138698381
Bredgade20TV76002162kr. 545.000,00www.boligsiden.dk/salg/163869773
Drivsåtvej4 C144502134kr. 895.000,00www.boligsiden.dk/salg/171844923
Ny Adelgade4A356102101kr. 675.000,00www.boligsiden.dk/salg/959402010
Kordilgade531TV44002073kr. 1.495.000,00www.boligsiden.dk/salg/818371146
Vestergade129B067922073kr. 945.000,00www.boligsiden.dk/salg/311329415

Året der gik på Strandvejen

$
0
0

Vej, Strandvejen, Træ, Hellerup (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)”Der skete masser af spændende ting på Strandvejen i år; for eksempel er der netop nu udbudt 14 villaer til mindre end 4 mio. kr. på vejen mellem København og Helsingør – og de 13 er sat til salg i løbet af 2012. Samtidig er der solgt mange boliger på Strandvejen, som tilsyneladende aldrig mister sin magi og tiltrækningskraft – den gennemsnitlige salgstid er ofte lav – lavest var den i februar med kun 46 dage”, fortæller Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk, som er ophav til opgørelsen over aktiviteten på Strandvejen i det snart forgangne år.

Herunder kan du følge udviklingen måned for måned i 2012 på Danmarks mest kendte vej

Januar

Februar

  • Salgstiden for boliger, der blev solgt i februar, var i gennemsnit 46 dage – det er årets korteste.

Marts

April

Maj

  • Antallet af billige boliger (villa, rækkehuse og villalejligheder til under 4.0 mio. kr.) på Strandvejen topper med 18 stk. Af de 14 udbudte nu, er de 13 oprettet i 2012.

Juni

Juli

August

September

Oktober

  • Andelsboliger på Strandvejen hører man ikke meget om. Denne bolig er også den eneste udbudte af sin slags. Den 83 kvm store lejlighed kan erhverves for 1,35 mio. kr. Strandvejen 136A, 1. tv, 2900 Hellerup

November

  • Årets næst dyrest udbudte villa findes også på Vedbæk Strandvej, denne gang nummer 318. Den 392 kvm store bolig blev udbudt i november til en pris på 42 mio. kr.
  • Også den tredje dyreste, en 434 kvm stor villa blev oprettet i november til en pris på 39,5 mio. kr. Denne kan findes på adressen Strandvejen 660A, 2930 Klampenborg. 

December

Kilde: Salgsdata er baseret på OIS og mæglerindberetninger og udbudsdata er fra boligsiden.dk per 17/12.

Boligpriser varierer med op til 166 pct. i storbyernes sogne

$
0
0

Sø, København, Søerne, Tårn, Flag, Lejligheder, Vinter, Efterår (Foto: David Buchmann – Boligsiden.dk)Du betaler det samme i skat til ungernes skole, daginstitutionen og driften af det kommunale idrætsanlæg, men prisforskellen på din og din medborgers bolig kan være enorm. Tal fra boligsiden.dk viser, at de gennemsnitlige kvadratmeterpriser varierer med mellem 153 og 166 pct. fra det dyreste til det billigste sogn i landets to største kommuner.

”I Aarhus ligger kvadratmeterpriserne for ejerlejligheder på 11.850 kroner i Ravnsbjerg Sogn, mens prisen i Aarhus Domsogn er helt oppe på 29.950 kroner”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Billigst 20 minutter fra city

Det svarer til en prisforskel på 153 pct.. Men i Københavns Kommune er forskellen endnu større; her koster ejerlejlighederne i det billigste sogn, som er Margrethe, 13.100 kroner, og i Absalon Sogn er det i gennemsnit 166 pct. dyrere at købe lejlighed – her ligger kvadratmeterpriserne på 34.900 kroner.

”De dyreste sogne er ikke overraskende beliggende i hjertet af storbyerne, mens de billigste ligger et stykke derfra. Margrethe ligger eksempelvis i Valby, godt 20 minutters cykeltur fra city. Den slags påvirker naturligvis priserne. Men groft sagt er det på boligens beliggenhed, man kan spare, når nu man ikke kan på skattebilletten”, siger Birgit Daetz.

Se prisen i dit sogn her

KommunePris i billigste sognPris i dyreste sognForskelForskel i %
Aalborgkr. 9.318,00kr. 21.841,00kr. 12.523,00134,4 %
Aarhuskr. 11.850,00kr. 29.953,00kr. 18.103,00152,8 %
Ballerupkr. 20.325,00kr. 20.982,00kr. 657,003,2 %
Esbjergkr. 11.461,00kr. 12.264,00kr. 803,007,0 %
Frederiksbergkr. 22.527,00kr. 32.329,00kr. 9.802,0043,5 %
Gentoftekr. 14.881,00kr. 39.903,00kr. 25.022,00168,1 %
Gladsaxekr. 12.371,00kr. 24.975,00kr. 12.604,00101,9 %
Grevekr. 17.759,00kr. 24.282,00kr. 6.523,0036,7 %
Helsingørkr. 10.887,00kr. 19.635,00kr. 8.748,0080,4 %
Herningkr. 15.909,00kr. 17.681,00kr. 1.772,0011,1 %
Hillerødkr. 16.504,00kr. 21.196,00kr. 4.692,0028,4 %
Høje-Taastrupkr. 11.212,00kr. 11.212,00kr. -0,0 %
Horsenskr. 14.412,00kr. 14.412,00kr. -0,0 %
Hvidovrekr. 11.916,00kr. 11.916,00kr. -0,0 %
Københavnkr. 13.114,00kr. 34.889,00kr. 21.775,00166,0 %
Køgekr. 14.013,00kr. 22.306,00kr. 8.293,0059,2 %
Koldingkr. 12.361,00kr. 12.361,00kr. -0,0 %
Lyngby-Taarbækkr. 12.880,00kr. 24.323,00kr. 11.443,0088,8 %
Odensekr. 8.906,00kr. 25.378,00kr. 16.472,00185,0 %
Roskildekr. 16.683,00kr. 21.376,00kr. 4.693,0028,1 %
Svendborgkr. 7.530,00kr. 12.481,00kr. 4.951,0065,8 %
Tårnbykr. 16.988,00kr. 16.988,00kr. -0,0 %
Thistedkr. 8.994,00kr. 8.994,00kr. -0,0 %
Viborgkr. 6.245,00kr. 17.365,00kr. 11.120,00178,1 %

Aalborg og Esbjerg har størst chance for et besøg af Julemanden

$
0
0

Hus, Villa, Vinter, Natur, Altan, Sne (Foto: Dorthe Haurum - Boligsiden.dk)Hvis du ikke ved det eller har glemt det, så har Julemanden hele otte rensdyr spændt foran sin store kane. Med julegaver til flere end 5 millioner danskere (det er kun, os i Danmark, der får julegaver!) skal kanen også være stor og rummelig, og den slags kræver ordentlig trækkraft.

Men det kræver også en ordentlig p-plads, når gaverne skal deles ud. Og regner det, hvilket er overvejende sandsynligt, hvis vi får nedbør, så vil han utvivlsomt lede efter en god garage til kane og dyr.

Flest garager i Aalborg og Esbjerg

Derfor kigger han fortrinsvis mod Esbjerg og Aalborg. Det er nemlig de to byer i landet, hvor der er flest garager – i begge byer er der godt og vel 8.500 garager, og det kan ingen anden dansk by konkurrere mod. Det er også de to byer i landet, hvor der er flest kvadratmeter garage.

Det bliver nu nok Esbjerg

På Boligsiden satser vi derfor hele opsparingen på, at Julemanden dukker op i Aalborg eller Esbjerg. Og skal vi indsnævre yderligere, så gætter vi på, at esbjergenserne vinder Julemandens gunst; deres garager er nemlig på 45 kvadratmeter i gennemsnit – det er seks kvadratmeter mere end garagerne hos den nordjyske konkurrent.

God Jul til alle i Esbjerg, Aalborg og for den sags skyld også i resten af landet fra boligsiden.dk

Det hedder dyrene

Julemandens oprindelige otte rensdyr har i dansk oversættelse navnene Sprinter/Springer, Danser, Smukke, Konge, Komet, Amor, Torden og Lyn. Den sidst tilkomne – Rudolf – hedder som bekendt også Rudolf på dansk.

Kilde: Statens arkiver sa.dk

Københavnske ejerlejligheder er dyrest ved søerne og havneindløbet

$
0
0

Sø, København, Søerne, Tårn, Flag, Lejligheder, Vinter, Efterår (Foto: David Buchmann – Boligsiden.dk)Udsigt over sø og havn er et værdifuldt argument, når teksten til salgsannoncen skal udformes. En analyse af de gennemsnitlige salgspriser på københavnske ejerlejligheder i 2012 viser, at priserne er højest stort set langs hele havnen samt omkring de tre søer, Peblinge, Sortedam- og Skt. Jørgens Sø. Analysen er lavet af boligsiden.dk.

På østsiden af havnen er det bydele som Christianshavn ud til Frederiksholms Kanal og ud på Refshaleøen samt nybyggerierne på Amager Fælled, omkring den nye TV By, der holder de højeste kvadratmeterpriser – på 30.000 kroner og derover.

Vesterbro er kommet op i kurs

Lige så dyrt er det på den anden side af havnen; ind mod byen er det kvartererne i city omkring Langelinie og Kastellet og hele vejen ned langs havnen over Slotsholmen og til de næsten nybyggede komplekser omkring Frederiksholmsløbet, der ligger lige bagved shopping-centret Fisketorvet på Vesterbro.

”Derudover trækker kvartererne lige omkring de københavnske søer og omkring Forum samt Godthåbsvej og Zoologisk Have på Frederiksberg op. Flere områder på Vesterbro er også kommet i høj kurs de senere år. Alligevel er der pletter i de dyrere bydele, hvor boligpriserne er noget lavere”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

KBH bydele (GIS Group)

 

Billige pletter omkring Vesterbrogade

Det er for eksempel lige omkring Vesterbrogade, hvor den møder Frederiksberg Allé. Her er salgspriserne på ejerlejlighederne ’pletvis’ nede på mellem 20.000 og 25.000 kroner.

”Det er priser, der er så lave, at man skal ud til Nordvest-kvarteret eller et stykke ud på Amager for at finde noget, der er konkurrencedygtigt. Om end man så stadig ikke er mere end en cykeltur på 10-15 minutter fra Rådhuspladsen”, siger Birgit Daetz.

Lang liggetid får hussælgere til at slå 9 pct. af prisen

$
0
0

Hus, Cykel, Efterår, Vinter, Villa (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)Nu er fire måneder hos ejendomsmægleren langt fra en katastrofe, når man har sat villaen til salg. Faktisk er det kun cirka det halve af den tid, det gennemsnitligt tager at sælge sit hus. Alligevel tyder det på, at fire måneder cirka er den tid, det tager, før hussælgerne bliver møre og mere villige til at give et klækkeligt nedslag på udbudsprisen, når der er en seriøs køber.

En opgørelse fra boligsiden.dk viser, at det gennemsnitlige nedslag ligger på mellem 8 og 10 pct., når huset har rundet de første fire måneder i ejendomsmæglerens udstillingsvindue.

”Det gennemsnitlige nedslag ligger på mellem 8-10 pct. fra fire måneder og fremefter. Nedslaget holder sig temmelig stabilt på det niveau, indtil der er gået 14 måneder af udbudsperioden. Derefter stiger det til omkring 11 pct.,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Samlet nedslag på op til 25 pct.

Hun understreger, at der er tale om nedslag i forhold til den sidste udbudspris. Hvis boligsælgeren undervejs i udbudsperioden har sat prisen ned en eller flere gange, er det samlede nedslag endnu højere.

”Når villaen har stået til salg i omkring de fire måneder, stiger det samlede nedslag støt. Hvis man for eksempel tager den del af villaerne, der har stået til salg et år eller mere, er det samlede nedslag på mellem 20 og 25 pct.,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Hussælgeren, der er ny i markedet, har altså mere blod på tanden og en større tro på at få en god pris. Imidlertid tyder det på, at også han vil være mere åben for et nedslag, hvis huset ikke bliver solgt hurtigt”, slutter Birgit Daetz.

Boligsalget i årets første 10 måneder 15 pct. bedre end i fjor

$
0
0

Boligsalget steg med 22 pct. i 3. kvartal sammenlignet med 3. kvartal i fjor (Foto David Buchmann - boligsiden.dk)Selv om det lige er tidligt nok at gøre endelig status over boligsalget i 2012, skal det siges, at året blev et noget bedre år end 2011. Ser man på årets 10 første måneder, er der handlet 15 pct. flere boliger gennem ejendomsmæglere end i den tilsvarende periode året forinden. Det viser en opgørelse fra landets mest besøgte boligportal, boligsiden.dk.

”Nu var 2011 et skidt år, så det kunne næsten kun blive bedre i 2012. Men en fremgang på 15 pct. er nok mere, end mange af os havde turdet håbe på. Det er et flot foreløbigt resultat”, indleder Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Resultatet af november og december mangler fortsat i Boligsidens statistikker, da ikke alle handler fra de to måneder endnu er indberettet af ejendomsmæglerne og tinglyst.

”Men jeg forventer, at fremgangen også gælder for hele året, når vi har fået de sidste indberetninger”, siger Birgit Daetz.

32 pct. flere handler med andelsboliger

Den positive udvikling ses inden for alle boligtyper. Andelsboligerne, som ganske vist ikke er den mest solgte boligtype, tegner sig for den største fremgang. I de første 10 måneder af året blev der handlet 32 pct. flere andelsboliger sammenlignet med den samme periode i 2011.

For ejerlejligheder og fritidshuse er fremgangen på 22 pct., mens der blev handlet 8 pct. flere villaer – den samme stigning ses for rækkehusene.

Så stor er salgsfremgangen fra 2011 til 2012 (januar til oktober)

  • Andelsboliger: +32%
  • Ejerlejligheder: +22%
  • Fritidshuse: +22%
  • Rækkehuse: +8%
  • Villaer: +8%
  • Samlet: +15%

Kilde: Boligsiden.dk og OIS


2012: Bedste boligsalg i to år

$
0
0

Ifoelge Realkreditraadet afdrager flere boligejere til tiden2012 bliver på mange måder et bedre år for boligmarkedet end året forinden. Boligpriserne steg mange steder, men primært i hovedstaden og Aarhus, kom der mere gang i salget af ejerlejligheder. Samlet set ender boligsalget i 2012 på et højere niveau end 2011.

”Det er endnu for tidligt at sætte præcise tal på det endelige antal handler i 2012, men vores beregninger viser, at vi ender på et boligsalg, der ligger på den rigtige side af 60.000”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Når boligsiden.dk endnu ikke kan give det eksakte tal, skyldes det, at indberetningen af handler sker med et ’slip’ på typisk op til tre måneder i forhold til det tidspunkt, hvor handlen reelt er indgået. Det er så at sige alt ’papirarbejdet’, der trækker tinglysningen ud.

Derfor har boligsiden.dk set på antallet af registrerede handler i årene fra 1992 og frem til 2011, ligesom de første ni måneder af 2012; derefter har man beregnet, hvor mange handler der – i procent – normalt gennemføres i sidste kvartal af et år. Estimatet fra boligsiden.dk ligger derfor på lige godt 61.000 handler for i alt lidt over 104 mia. kr. i 2012.

Det er det bedste resultat siden 2010 og også bedre end det første år efter krisens udbrud – det var i 2009, hvor der kun blev handlet knap 58.000 boliger.

Flere handler med de gængse boligtyper

”Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at 2011 var et dårligt år, hvor vi landede på det laveste antal handler siden 1992, som er det første år, der er med i statistikkerne”, fastslår Birgit Daetz.

Det øgede antal handler i 2012 ses på alle de tre mest almindelige boligtyper. Hvis aktiviteten fortsætter, svarer det til, at årets resultat – i forhold til 2011 – ender med:

  • ca. 2.500 flere villahandler, eller en stigning på 8%
  • ca. 2.000 flere ejerlejlighedshandler, eller en stigning på 16%
  • ca. 1.500 flere fritidsbolighandler, eller en stigning på 28%

Kilde: Boligsiden.dk på baggrund af data fra OIS

Udsigt til færgerne i Aarhus Havn trækker priserne på ejerlejligheder op

$
0
0

Farvede huse / bygninger / Århus / Gågade (Foto: Betina Garcia - Boligsiden.dk)

Z-Huset, Lighthouse og Isberget er alle spændende navne til de spændende nybyggerier på havnen i Aarhus. Arkitektonisk er der også tale om rene perler, og det afspejler priserne. Her koster ejerlejlighederne over 30.000 kroner pr. kvadratmeter i gennemsnit og er dermed de dyreste i byen. Det viser en analyse fra boligsiden.dk.

Der bliver udsigt over Aarhus Bugt og Kalø Vig, men for mange af os er udsigten dyrt købt, for der er tale om nogle af landets højeste ejendomspriser. Så er det noget billigere i stort set alle andre dele af Aarhus.

”Overordnet set ligger gennemsnitsprisen pr. kvadratmeter i langt det meste af byen en del lavere – omkring 25.000 til 30.000 kroner. Det svarer til en gennemsnitlig besparelse på helt op imod 18 pct. eller mere, hvis man fravælger havnebyggeriet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Gennemsnitlig salgspris for ejerlejligheder i Aarhus i 2012 (Kort- GIS Group)

Flere billige pletter i centrum

Imidlertid er der flere pletter i byen, hvor salgspriserne på ejerlejligheder er endnu lavere. Det gælder blandt andet i fire områder langs Frederiks Allé på strækningen fra rådhuset og ned til Ole Rømers Gade.

”Men i store træk kan man sige, at næsten alt inden for Ring 1 koster mere end 25.000 kroner pr. kvadratmeter. Så snart man kommer uden for ringvejen falder priserne helt op til 20 pct. Og i forstæder som Åbyhøj, Hasle og Risskov er ejerlejlighederne endnu billigere”, slutter Birgit Daetz.

 

 

Boligmarkedet anno 2012 bedre end forventet af Boligsidens brugere

$
0
0

Hus, Villa, Vinter, Natur, Altan, Sne (Foto: Dorthe Haurum - Boligsiden.dk)På samme tidspunkt i fjor spurgte boligsiden.dk sine brugere om, hvordan de forventede, at boligmarkedet ville udvikle sig i løbet af 2012. Knap 3.400 brugere valgte at svare på spørgsmål ”Hvad er dine forventninger til boligmarkedet i 2012?”, men det gik ikke, som de fleste af brugerne regnede med. Mange havde nemlig de pessimistiske briller på, og det gik faktisk ikke så skidt endda. Det kommer vi tilbage til.

Hvad er dine forventninger til boligmarkedet i 2012 (boligsiden.dk)

Overordnet kan man sige, at 56 pct. af respondenterne forventede, at boligmarkedet i 2012 ville blive endnu dårligere i 2012 sammenlignet med 2011. De fleste af disse regnede med, at boligpriserne ville falde yderligere, mens resten troede, at det ville blive sværere at sælge sin bolig. Og så var der en gruppe på 24 pct., som mente, at markedet ville blive lige så presset som i fjor.

Ejerlejligheder blev dyrere

”Ingen af delene var rigtige – eller helt rigtige. Det kræver en forklaring; ser vi på priserne på ejerlejligheder, steg disse på landsplan med 5 pct. i løbet af 2012 – og de steg i alle fem regioner. Men det er rigtigt så langt, at priserne på villaer og rækkehuse endte i et rundt nul i forhold til 2011”, fastslår Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

15 pct. flere handler i 2012

Heller ikke når man ser på udviklingen i antallet af solgte boliger, er der megen hjælp at hente for de mere skeptiske deltagere i undersøgelsen for et år siden. Der blev nemlig solgt 15 pct. flere boliger i 2012*. Så stor er salgsfremgangen fra 2011 til 2012.

  • Andelsboliger: +32%
  • Ejerlejligheder: +22%
  • Fritidshuse: +22%
  • Rækkehuse: +8%
  • Villaer: +8%
  • Samlet: +15%

”Det endelige tal er godt nok ikke opgjort, før de sidste handler med underskrift i 2012 er tinglyst, men vi forventer, at tallet er tæt på det, vi ender med”, siger Birgit Daetz.

16 pct. gættede rigtigt

Og sådan gik det, at andre 16 pct. af brugerne, der gav deres besyv til undersøgelsen, endte med at få ret i deres antagelse; de forventede nemlig, at boligpriserne ville begynde at stige, og at der også ville blive handlet flere boliger.

De resterende knap 4 pct. af deltagerne i undersøgelsen på boligsiden.dk havde ingen forventninger til udviklingen i 2012.

Lad bare 2013 blive endnu bedre

Så for at vende tilbage til indledningen gik det overordnet set alligevel ikke så skidt i året, der rinder ud. “Vi glæder os til 2013, der meget gerne må give endnu mere fremgang, så endnu flere kan få solgt deres bolig”, slutter Birgit Daetz.

På forsiden af boligsiden.dk kan du afgive din stemme på, hvordan du tror, at boligmarkedet vil udvikle sig i 2013.

* De 15 pct. flere handler er baseret på sammenligninger mellem antallet af handler fra januar til oktober i henholdsvis 2011 og 2012.

Kilder: Boligsiden.dk og OIS

Villaer sælges hurtigst omkring byerne

$
0
0

Hede, Stråtag, Hus, Villa, Mark, Eng, Skov, Sommerhus, Fritidsbolig, Natur, Landet (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)

Det er efterhånden blevet et fast tema i medierne, at boligmarkedet kun fungerer i og omkring København. Det er her, man sporer stigende priser, flere – og hurtigere – handler. Men på trods af, at salgstiderne for villaer og rækkehuse er landets laveste i hovedstadsområdet og i Nordsjælland, kan mange af landets andre kommuner efterhånden også være med. Det fremgår af Boligsidens Markedsindeks fra november 2012.

I København og 10 forstæder er de gennemsnitlige salgstider for villaer og rækkehuse helt nede på fem måneder eller mindre. Uden for hovedstadsområdet er det kun Halsnæs i Nordsjælland, der kan være med i dét selskab.

Men i omkring hver tredje af landets 98 kommuner er salgstiden kun marginalt længere – på mellem 5 og 7 måneder.

Pæne salgstider i sjællandske kommuner

”Man taler tit om, at især kommunerne i Vestsjælland er ramt af krisen på boligmarkedet. Men når man betragter salgstiderne her, ligger disse på et pænt niveau i kommuner som Næstved, Køge, Lejre og Greve. I sidstnævnte kommune er salgstiden endda helt nede på 137 dage i gennemsnit,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Også i mange jyske kommuner er salgstiderne for villaer og rækkehuse på mellem 5 og 7 måneder, hvilket også ses i Odense.

Store byer trækker salgstider ned

”Det er i og omkring kraftcentrene – altså de store byer – at salgstiderne ligger på et relativt lavt niveau. For eksempel Herning, Esbjerg, Aarhus, Horsens, Randers, Kolding og Aalborg. Derudover ser vi de lave salgstider i kommuner, der støder op til. Et eksempel er Favrskov, og forklaringen er blandt andet, at man relativt nemt kan komme på motorvejen og ind til jobbet i storbyen, samtidig med at huspriserne er lidt lavere i den type kommuner”, forklarer Birgit Daetz.

 

Flere boliger sælges på overbud

$
0
0

Antallet af bolighandler steg i 2012, og optimismen på boligmarkedet er forsigtigt begyndt at spire. Priserne steg i hovedstadsområdet, og netop temperaturen på markedet i København og omegn plejer at være en indikator på udviklingen i landet som helhed.

Nu viser tal fra boligsiden.dk, at der er andre positive takter på boligmarkedet; antallet af bolighandler, hvor køber bød over udbudsprisen steg nemlig også i det forgangne år.

”I gennemsnit blev 1½ pct. af de handlede villaer solgt over prisen, mens andelen er dobbelt så stor for ejerlejlighederne”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

4 pct. sælges over prisen

”Især når vi ser på ejerlejlighederne, er tendensen en stigende andel, som sælges over udbudsprisen. I de sidste måneder af året var det omkring 4 pct., der blev solgt på overbud”, siger hun og fortsætter:

”Det er især i København, hvor køberne er parate til at lægge en ekstra pose penge på bordet for at sikre sig boligen. Tendensen er drevet af stigende priser i hovedstaden – salgspriserne er 5 pct. højere end for 12 måneder siden og et øget antal handler kombineret med et stærkt faldende udbud. Derfor er der kamp om de bedste ejerlejligheder hos mæglerne i hovedstaden”, fastskår Birgit Daetz.

Giver op til 1/4 mio. kr. mere

I gennemsnit giver køberen lidt mere end 100.000 kroner for en ejerlejlighed, når den sælges på overbud, og på villamarkedet ser man endnu større overpriser.

I 2012 lød den gennemsnitlige overpris på godt og vel 190.000 kroner, og i enkelte måneder har overprisen ligget på 150.000 kroner i gennemsnit. I to af månederne lå priserne i gennemsnit omkring en kvart million over prisen, når køber smed et ekstra bundt sedler på bordet.

Viewing all 182 articles
Browse latest View live